faqTax

عدل گستران منجی

سوالات متداول مالیاتی

مشاوره مالیاتی حرفه‌ای و اثرگذار

بهره‌وری مالیاتی به شیوه‌ای جدید

راهنمایی کامل در اظهارنامه مالیاتی

سوالات متداول

امسال سامانه اظهارنامه مشاغل و فرم تبصره ماده 100 قانون مالیات های مستقیم با توجه به راه اندازی سامانه مودیان و پیاده سازی سیستم PIT )) با تغییر و تحولات زیادی مواجه خواهد بود و با توجه به بند “ب” دستورالعمل شماره 11237/200/د مورخ 25/02/1403 سازمان با عنوان “ماده 100 قانون مالیات های مستقیم و تبصره آن “، علاوه بر صاحبان مشاغل (گروه های اول، دوم و سوم) که مجموع فروش خالص کالا و ارائه خدمات آن ها در سال 1402 حداکثر 180.000.000.000 ریال می باشد، برای صاحبان مشاغل گروه های دوم و سوم موضوع آیین نامه اجرایی ماده 95 ق.م.م با فروش و درآمد خالص بالای 180.000.000.000 ریال نیز اظهارنامه پیش فرض تولید می گردد که در صورت تائید و تکمیل آن، اظهارنامه مالیاتی آنها در اجرای ماده 97 ق.م.م ، به عنوان اظهارنامه کم ریسک تلقی شده و بدون رسیدگی مورد پذیرش قرار گرفته و برگ قطعی بر مبنای آن صادر و ابلاغ می گردد.

با توجه به دستورالعمل شماره 11237/200/د مورخ 25/02/1403 سازمان امور مالیاتی کشور:

الف: تمام صاحبان مشاغل گروه های اول و دوم و سوم  (اشخاص حقیقی) که مجموع فروش خالص کالا و ارائه خدمات آن ها در سال 1402 حداکثر 180.000.000.000 ریال باشد .

ب: صاحبان مشاغلی که فرم مالیات مقطوع برای آنها در درگاه خدمات الکترونیک سازمان بارگزاری شده باشد.

اظهارنامه هایی که هر شخص حقیقی میتواند با توجه به عملکرد یکساله خود ارائه نماید به شرح ذیل است:

  1. اظهارنامه اصلی: بر اساس مفاد ماده 100 ق.م.م ، اولین اظهارنامه که شخص حقیقی در موعد مقرر تسلیم می نماید، اظهارنامه اصلی است.
  2. اظهارنامه الحاقی یا جایگزین: آخرین اظهارنامه ای که مودی در موعد مقرر قانونی تسلیم نماید، اظهارنامه الحاقی است که در رویه باعث حساسیت بیشتر گروه رسیدگی در فرایند رسیدگی خواهد شد.
  3. اظهارنامه اصلاحی: طبق تبصره ماده 226 ق.م.م به مودیان اجازه داده می شود ظرف یکماه از تاریخ انقضای مهلت تسلیم اظهارنامه نسبت به رفع اشتباهات محاسباتی اقدام و اظهارنامه اصلاحی تسلیم نمایند.

بر اساس ماده 4 آیین نامه تحریر دفاتر (ماده 95 قانون مالیات های مستقیم) به شماره 230761 مورخ 04/12/1394 ، پیش فرض سازمان امور مالیاتی کشور برای ارسال اظهارنامه مالیاتی ، ارسال آن بصورت الکترونیکی است اما بر اساس تبصره ماده 95 ق.م.م ، تسلیم اظهارنامه در اجرای ماده 178 ق.م.م مورد پذیرش است . به عبارتی ارسال اظهارنامه بصورت فیزیکی و توسط اداره پست به سازمان نیز مورد قبول می باشد .

بر اساس مفاد ماده 100 قانون مالیات های مستقیم ، مهلت تسلیم اظهارنامه صاحبان مشاغل در هر سه گروه (گروه اول و دوم و سوم)  تا پایان خرداد ماه سال بعد می باشد .

نکته : بر خلاف اشخاص حقوقی که می توانند بر اساس اساسنامه خود ، شروع سال مالی خود را بصورت میانسالی ثبت نمایند، سال مالی صاحبان مشاغل بصورت کلی از تاریخ اول فروردین ماه هر سال تا پایان اسفند ماه همانسال در نظر گرفته شده و مهلت تسلیم اظهارنامه نیز سه ماه پس از اتمام سال مالی (تا پایان خرداد ماه سال بعد) می باشد.

مطمئنا خیر

عواملی از قبیل مشمولیت در نظام مالیات بر ارزش افزوده و نوع فعالیت ( بازرگانی یا خدماتی و یا تولیدی) میتواند نقش بسیار مهمی در تصمیم گیری در خصوص استفاده از تبصره ماده 100 ق.م.م و یا تسلیم اظهارنامه داشته باشند. 

در مراکز تخصصی تمام اظهارات و مستندات شخص حقیقی یا حقوقی و اطلاعات موجود در سامانه های مالیاتی مودی، توسط کارشناسان مالیاتی و حقوقی بررسی شده و پس از ارسال و تسلیم اظهارنامه، در زمان رسیدگی ، توضیحات و مشاوره لازم ارائه شده و حتی در مواقع لزوم ،لوایح دفاعیه نیز در اسرع وقت توسط کارشناسان مسلط به قوانین و مقررات مالیاتی تهیه می گردد.

با توجه به تجاربی که در سالهای گذشته به دست آمده است ، به دلیل تغییرات سامانه و احیاناً مشکلاتی که ممکن است در سامانه ها به وجود آید،  توصیه می شود در ده روز آخر مهلت تسلیم اظهارنامه نسبت به تهیه و ارسال اظهارنامه های مالیاتی اقدام شود.

لوگو-منجی

مجموعه حقوقی بین المللی عدل گستران منجی

دسترسی ها
راه های ارتباطی

© تمامی حقوق مادی و معنوی برای مجموعه حقوقی بین المللی عدل گستران منجی محفوظ است ..

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا